Back to Top
Aurora Boreales - Hamnøy - Lofoten -Norvegia - munte - apa - fotografie peisaj - farnorth - rezolutie fotografica 2017

Rezolutie 2017

După o strictă retrospecție asupra anului ce tocmai a trecut urmează și o listă cu ce mai “trebuie” făcut. Și pentru că nu facem parte din rândul persoanelor ce consideră munca lor incomparabil mai bună decât a altora, lista cu ce rămâne de făcut e tot timpul foarte lungă. De aceea, ne-am propus ca în fiecare an să ne stabilim un obiectiv major pe care să îl umărim și pe care să ne fixăm atenția pe tot parcursul anului ce va urma. Asta, așa, ca să nu ne pierdem în detalii.

Așadar, ne-am gândit să începem prin a vă povesti câte puțin despre cele mai bune momente ale anului 2016 și să finalizăm prin a trage o concluzie răsunătoare pentru anul ce va urma.

Rotterdam, Olanda

artificii - pod - erasmus - rotterdam - olanda- rezolutie fotografica 2017

Erasmusbrug scanteiat

Am început anul pe malul râului Nieuwe Maas din Rotterdam învățând să fotografiem artificii. Am umblat și cugetat mult până să găsim acest loc și am colindat prin oraș în ajun de anul nou planificând cu mare bucurie începutul unui nou an. Apoi am ocolit două ore prin frig ca să ajungem la locul cu pricina (podul Erasmus fiind închis pentru pregătirea artificiilor) și am tras imagini una după alta sperând să surprindem cât mai bine spectacolul vizual.

Cameron Highlands, Malaezia

Cameron Highlands - plantatie - ceai - imagine peisaj - rezolutie fotografica 2017

Peste dealuri – Cameron Higlands, Malaezia

Am călătorit până în Asia ca să străbatem labirintul plantațiilor de ceai, ne-am cocoțat în vârful lor și am admirat culorile apusului ce reflectau lumină peste plantații.

Frumușani, România

copac - lan - grau - frumusani - romania - fotografii bune - peisaj - paradis - soare - 5 sfaturi pentru imbunatatirea fotografiei de peisaj - rezolutie fotografica 2017

Paradis

Apoi am văzut un copac în mijlocul câmpului și am așteptat anotimpul și lumina potrivită ca să surprindem un moment ca în ‘paradis’.

Transfăgărășan, România

Fotografii Romania - Transfagarasan - Balea Lac - Romania - Apus - rezolutie fotografica 2017

Incurcat

Ne-am aventurat pe unul dintre cele mai periculoase drumuri ale lumii, ne-am imaginat o scenă plină de mișcare care să evoce dinamismul locului și am așteptat ore întregi până s-a luminat întreaga vale.

Hamnoy, Lofoten, Norvegia

fotografii lofoten norvegia - Aurora Borealis - Munte - Hamnøy - Lofoten - Norvegia - fotografie peisaj - farnorth - rezolutie fotografica 2017

Incantare

Am străbătut peste 5000 de km ca să putem privi luminile nordice și am rămas impresionați de frumusețea și simplitatea celei mai vestice insule a Norvegiei, Lofoten.

Și așa a mai trecut un an cu imagini și experiențe noi ce vor marca cu siguranță viitorul nostru fotografic și artistic. Așadar, ce ne dorim în noul an este să petrecem mai mult timp fotografiind și să valorificăm acest timp investind în dezvoltarea noastră artistică.

Anul 2016

Ce am descoperit de-a lungul acestui an este faptul că în loc să alergăm după lumină și coloristică ar fi bine să petrecem timp vizualizând scenele din punct de vedere compozițional atât cât suntem în locație ci și când ajungem acasă, în fața calculatorului.

Văzând imaginile ce atrag comunități de oameni pe internet suntem tentați să privim fotografia superficial, să vânăm lumina, să ne uităm spre soare, să căutăm și să procesăm culori puternice ce atrag ochiul, în loc să investim timp în a căuta compoziții la care să ne întoarcem când lumina este cea pe care ne-o dorim.

Rezoluție fotografică 2017

Așadar rezoluția CreArtPhoto este foarte simplă. Ne propunem să folosim timpul dedicat fotografiei în mod valoros, investind în dezvoltarea noastră artistică și căutarea unei voci care ne reprezintă. Dacă vom reuși să descoperim încă o mică fărâmă din ce reprezentă fotografia pentru noi, nu vom ști decât anul viitor.

Tu ce ți-ai propus pentru noul an? Dacă nu ți-ai stabilit încă obiectivele pentru anul viitor citește și “Sfatul fotografic #4 – Fă-ți planul pentru anul ce va urma“.

După mii de fotografii ratate și sute de momente minunate petrecute cu aparatul în mână, m-am hotărât să pun pe hârtie tot ce am învățat. O călătorie perpetuă în lumea fotografiei.

Leave a reply