Back to Top
O noua zi Marina Bay Singapore

Singapore obiective fotografice

De ce călătorim?

Fiecare are propriile motive. Din dorința de a vedea locuri noi, de a cunoaște alte civilizații, sau poate doar din dorința de a-ți petrece timpul liber departe de casă, de a lăsa în spate viața de zi cu zi, de a experimenta necunoscutul. Poți călători în tot felul de moduri, că e aventură, circuit, aproape sau departe de casă, pentru odihnă sau pentru a simți că trăiești, scopul e mai puțin important odată ce ai pornit la drum…

Poate nu îți place să călătorești

Și totuși sunt și oameni care nu vor să călătorească sau preferă să parcurgă distanțe scurte pentru a ajunge în niște locuri mai aproape de natură, unde se pot relaxa si își pot încărca bateriile. Întotdeauna am considerat că trebuie să facem ce ne dorim, atâta vreme cât știm cu adevărat ce vrem și suntem sinceri cu noi și cu cei din jurul nostru.

Și dacă tot ce îți dorești este să călătorești?

Ia-ți bagajul în spate și pleacă la plimbare. Poți călători oricum, cu bani mulți sau puțini, deci nu ai nicio scuză pentru care să nu faci asta. Tot ce trebuie e curaj.

Pentru mine, a călători este ce mi-am dorit întotdeauna să fac. Până acum ceva timp, însă, scopul călătoriei era mai puțin important, iar accentul era pus pe confort și nu pe experiența în sine. Credeam că a călători este o evadare din viața cotidiană, și tot ce trebuia să găsesc acolo unde mergeam trebuia să fie tot ce îmi doream și nu puteam avea acasă. Restaurante scumpe, hoteluri luxoase, etc. însă nu a trecut mult timp până să realizez că trăiam o iluzie. Ce vreau este să cunosc, să descopăr civilizații, obiceiuri și locuri noi, iar asta nu se face din vârful hotelurilor de 5 stele.

Fotografia ne-a deschis și mai mult apetitul pentru cercetare, descoperiere, introspecție, într-un mod total neașteptat și plăcut în același timp. Așa că acum doi ani am început să ne petrecem vacanțele colindând lumea, iar anul acesta am făcut primele excursii fotografice în Olanda, Malaezia și Singapore.

Singapore

Singapore, singura țară – oraș – insulă a lumii este unul dintre cele mai fotografiate locuri. Marina Bay Sands, faimosul hotel, mall, cinema, centru de evenimente atrage ca un magnet milioane de vizitatori de pe întreg globul. Spre deosebire însă de Malaezia, Singapore este un stat cosmopolit și consumist, foarte apropiat de modelul european. Deși o distanță de doar câțiva km le separă, cele două state par a aparține unor continente diferite. Dacă în Malaezia farmaciile, fast food-urile, supermarket-urile erau înlocuite de tarabe, mâncare de stradă, magazine de cartier, în Singapore te simți ca în Europa. S-ar părea că acesta este prețul pe care îl plătim pentru dezvoltare.

Să ne îndreptăm atenția spre fotografie.

Întreaga noastră experiența fotografică s-a învârtit în jurul Marina Bay Sands. Fiind prima dată când ajungem în Singapore, nu ne-am propus să testăm și alte locuri care ar fi putut fi interesante din punct de vedere fotografic, ci ne-am axat pe locurile frecventate de fotografi, pentru a ne obișnui cu locația.

 Faleza ce înconjoară golful este imensă și se continuă mult după acest mic golfuleț pe care îl vedeți în fotografiile clasice. Acest lucru îți oferă o plajă destul de mare de lucru și acces către toate obiectivele importante, inclusiv copacii și serele din Gardens by the Bay. Pentru a găsi cele mai bune perspective, însă, trebuie să explorezi. Și noi am avut impresia că trei zile nu au fost suficiente.

Fotografie Gardens by the Bay - Singapore - Blue Hour

Grădinile de lângă golf fotografiate la ora albastră

La ora 9 seara începe un spectacol cu lasere de pe Marina Bay Sands, așa că nu uita să îți montezi trepiedul strategic pentru o fotografie de noapte.

Marina Bay - singapore-noapte - lumini - city scape - fotografie arhitectura

Dansez

Iar la 8.45 este un spectacol de lumini pe muzică clasică la Gardens by the Bay. Poți încerca să fotografiezi, însă cel mai important este să te bucuri de moment.

Gardens by the bay - Light show - Singapore obiective fotografice - fotografie de noapte

Spectacol de lumini, Gardens by the Bay

Câteva sfaturi legate de transport

Ca să ajungi pe faleză la un loc cât mai aproape de răsărit trebuie să cobori la stația de metrou Raffles Place, iar pentru apus depinde ce vrei să fotografiezi: pentru Marina Bay Sands cobori tot la Raffles Place dar, din păcate, soarele apune înspre zgârie norii de vis-a-vis de turnuri. Ca să poți fotografia spre apus, cel mai ușor e sa cobori la stația de metrou Bayfront.

 singapore - apus - obiective fotografice singapore - fotografie - arhitectura - cladiri - zgaraie - nori -

Apus înspre zgaraie-nori, metrou Bayfront

Trebuie să ai în vedere ora la care răsare soarele și să verifici că vei avea timp suficient pentru a ajunge la stația potrivită. Spun asta pentru că metroul începe programul la ora 6, iar în prima zi era cât pe ce să ratăm răsăritul. Dacă estimezi că nu poți ajunge în timp util cu metroul poți încerca să iei un taxi, dar interesează-te din timp de prețul acestuia. Prețurile în Singapore sunt foarte mari.

Aceasta a fost experiența noastră în Malaezia și Singapore. Așteptăm cu nerăbdare următoarea excursie fotografică în Norvegia. Nu uita, dacă dai click pe imagini vei vedea exact locurile în care au fost făcute fotografiile și daca ai întrebări, nu ezita sa ne contactezi.

După mii de fotografii ratate și sute de momente minunate petrecute cu aparatul în mână, m-am hotărât să pun pe hârtie tot ce am învățat. O călătorie perpetuă în lumea fotografiei.

Comments: 2

  • Crya

    8 August 2016
    reply

    Asa cum ai spus si mai sus, se poate hoinari prin lume si cu bani multi, dar si cu bani putini. Consider ca acelasi lucru este valabil si pentru Singapore. Un pont in ceea ce priveste un transport ieftin si nelimitat in Singapore cu reteaua lor de autobuze si metrouri este si Singapore tourist pass . Pentru un pret de 6.7 $ singaporezi/zi, te plimbi in voie si in felul asta poti acoperi o buna parte din ceea ce este interesant in Singapore.
    Consider ca 3 zile pentru a vedea cat de cat Singapore, este destul de putin. Sunt prea multe de vazut/facut iar timpul o sa treaca destul de repede.

Leave a reply