Back to Top
Calea Lactee - Tyulenovo - Romania - stele - cer - senin - galaxie - nave - spatiale - creartphoto - fotografie noapte - alergand dupa acel ceva

Alergând după acel “ceva”

Mă uit la imaginile marilor fotografi de peisaj și observ de fiecare dată acel “ceva” pe care fotografiile lor îl au în comun. Am analizat imaginile îndelung încercând să găsesc o tehnică, un mod de lucru, acel secret care îmi aduce zâmbetul pe buze de fiecare dată când le privesc, crezând că pot să îl incorporz și eu în fotografiile mele. Și, apoi, cercetând îndelung portofoliul propriu mă trezesc cu același zâmbet pe buze, fără să îmi dau seama.

Asta nu înseamnă că îmi compar munca cu cea a marilor fotografi, însă ce cred că ne unește este dragostea pentru natură.

Plase - Pescuit - Balcic - Bulgaria - mare - nori - fotografie peisaj - crearphoto -rasarit

Plase de pescuit, Balcic, Bulgaria

Acel “ceva” ce aduce exaltarea și entuziasmul unei noi fotografii se datorează, cu siguranță, bucuriei vizuale pe care o avem la fiecare excursie, loc vizitat, fiecare fir de iarbă sau primă ninsoare. Toată această încântare se vede mai departe în imaginile pe care le realizăm și în acel “ceva” ce ne aduce zâmbetul pe buze.

În căutarea acestor momente ne aducem aminte de copilărie. Zburdăm pe dealuri, salutăm fiecare floare, ne așezăm pătura pe iarbă și visăm la stele, galaxii, devenim curajoși la orice nouă încercare și petrecem timp prețios în mijlocul peisajelor pe care le imortalizăm. Fotografia nu e o simplă apăsare a unui buton, cum am fi tentați să credem, e cercetare, răbdare, curiozitate și nu în cele din urmă poftă, bucurie de viață.

Calea Lactee - Tyulenovo - Romania - stele - cer - senin - galaxie - nave - spatiale - creartphoto - fotografie noapte - alergand dupa acel ceva

Nave spatiale, Tyulenovo, Bulgaria

De câte ori încerc să îmi amintesc viața de înainte de a pune mâna pe camera foto, sunt amintiri care lipsesc. Deși capturate cu telefonul sau un aparat oarecare, lipsește efortul pus în fiecare fotografie, lipsesc imaginația, inventivitatea și cu ele dispar parcă din memorie momente. Acum rareori lipsește o amintire, pentru că sunt toate aici, printate în micul nostru studio, împreună cu toata straduința depusă în a le capta.

fotografii - albume foto - imagini - locuri - print - album - amintiri - creartphoto - alergand dupa acel ceva

Albume Foto

Așadar, dacă mă uit în urmă și analizez drumul care m-a adus aici, e un drum plin de energie, de mișcare, de descoperire proprie și a lumii în care trăim. Și alergând după acel ceva, am despachetat lucruri ce zăceau latente în mine, ascunse, așteptând să fie puse în valoare. În concluzie, alergă după orice crezi că îți va face imaginile mai bune, cu siguranță nu îți vei mai aduce aminte de unde ai plecat. E o călătorie din care nu te vei mai întoarce niciodată la fel.

După mii de fotografii ratate și sute de momente minunate petrecute cu aparatul în mână, m-am hotărât să pun pe hârtie tot ce am învățat. O călătorie perpetuă în lumea fotografiei.

Leave a reply