Back to Top
invat - fotografia - pas - cu - pas

Învăţ fotografia pas cu pas

Un proces lent, dar plin de satisfacţii!

Deoarece ştiam că vom finaliza site-ul web curând, am început încă de pe 25 octombrie (2015) să scriu primul meu post pe blogul CreArtPhoto. Începusem relativ bine, în două zile aveam deja un prim draft, conţinutul părea ok şi am zis să las un pic de timp până la următoarea revizie. Ceva distanţă faţă de textul scris iniţial te face să te detaşezi şi să fii obiectiv la următoarea lecturare. Şi aşa stau astăzi, pe 18 noiembrie, citind uimită ce am scris cu doar trei săptămâni înainte, dându-mi seama cât de mult am evoluat de atunci.

Întreaga perioadă, de când am luat prima dată aparatul în mână, până în prezent, a fost o continuă perioadă de învăţare. Pentru unii, poate, pare relativ uşor. Ce poate fi atât de dificil în a face o poză? Toată lumea face fotografii în ziua de astăzi. Fotografia a devenit o activitate atât de accesibilă fiecăruia dintre noi, încât, unii cred că s-a transformat din artă într-o activitate cotidiană. Eu tind să nu fiu însă de acord cu această percepţie. Cu toţii, da, facem fotografii, şi este minunat să putem surprinde momente care ne sunt dragi, în care ne simţim bine, de care dorim să ne amintim. Însă este la fel de important să putem admira şi agăţa pe perete munca unor oameni care fac din asta o artă.

20151114_165835Fotografia e un adevărat proces de cunoaştere, nu numai a aparatului pe care îl ţii în mână ci şi a multor altor factori (lumină, compoziţie, culoare, post-procesare), dar mai presus de toate a propriei persoane. Toate, combinate, dau în cele din urmă amprenta fiecăruia dintre noi asupra imaginii. Fiecare fotograf are modul său unic de a privi lumea, sau, cel puţin aşa ar trebui să fie. Nu este un lucru rău să ne inspirăm din munca celor pe care îi admirăm, însă, trebuie, la un moment dat, să găsim propria noastră viziune asupra lumii, propria voce, propriul stil.

Şi pentru că am început deja să vorbesc cam mult pentru un prim post (defectul povestitorilor) aş vrea sa închid cu câteva vorbe despre aşteptările voastre asupra articolelor de pe blog.

Poveştile noastre au două scopuri:

#1 Să împărtăşim cu cei interesaţi de fotografie experienţele noastre, sperând că se pot inspira din ele;

#2 Să le arătăm celor ce sunt interesaţi de contractarea unei şedinţe foto, cum se construieşte o experienţă fotografică, astfel încât, să ştie ce aşteptări să aibă de la un fotograf profesionist, precum şi munca din spatele fotografiei finale.

Cu cât evoluăm, învăţăm, aşa că mă astept ca cu ajutorul  vostru să găsim tot felul de subiecte interesante despre care să vorbim cel puţin o dată pe lună.

Progres până acum 0

După mii de fotografii ratate și sute de momente minunate petrecute cu aparatul în mână, m-am hotărât să pun pe hârtie tot ce am învățat. O călătorie perpetuă în lumea fotografiei.

Leave a reply